Brezplačna poštnina za naročila nad 25€

Nega kože, ki je nagnjena k atopijskemu dermatitisu

Kaj je atopijski dermatitis?

Atopijski dermatitis je pogosta kronična kožna bolezen. Prvi znaki se pojavijo zgodaj v otroštvu in lahko izzvenijo do 10. leta starosti, lahko pa trajajo vse do odrasle dobe.

Gre za stanje, ko naša koža ne izloča dovolj površinskih lipidov – naravnih vlažilcev kože. Posledično je koža manj zaščitena, kar omogoča vstop patogenih mikroorganizmov, alergenov in iritantov v globino kože. To sproži vnetje kože, okužbe in povečano izgubo vode skozi povrhnjico.

Kako prepoznamo atopijski dermatitis?

Prepoznamo ga po naslednjih kožnih stanjih:

  • Močno srbenje kože
  • Suha koža
  • Občutek zategovanja na koži
  • Pordela koža
  • Luščenje kože
  • Pojav kožnih vnetij
  • Pojav mehurjev in krast
  • Odebeljena in hrapava koža

Glavna preventiva pred nastankom atopijskega dermatitisa je dobro ohranjena kožna bariera. To pa dosežemo z ustreznim čiščenjem in nego kože.

Pomembno je, da se uporabljajo izdelki primerni za občutljivo kožo, z vlažilnimi in emolientnimi aktivnimi sestavinami, ki kožo vlažijo in ji dodajo nujno potrebne lipidne komponente.

Kako se lotiti nege kože, ki je nagnjena k atopijskemu deramtitisu?

Prvi korak pri negi vsake kože je čiščenje. S čiščenjem atopijske kože pomagamo preprečiti vnetje že tako občutljive kože. Vendar moramo biti pazljivi pri izbiri čistilnih sredstev. Izogibati se moramo klasičnim milom, ker odstranjujejo lipide iz kože, ki jih pri atopični koži že na sploh primanjkuje. Namesto teh izberite: čistilno olje ali mleko.

Po čiščenju je obvezno ustrezno vlaženje kože. Pri tem naj bodo glavni emolienti, ki omilijo izbruhe suhe kože in omejijo vdor dražilnih snovi ali alergenov v našo kožo. Primeri takih emolientov so: karitejevo maslo, olje sladkih mandljev, skvalan, olje črne kumine, svetlinovo olje,…

Najpomembnejše pri atopijskem dermatitisu pa je izogibanje iritantov, ki lahko povzročijo dodatno rdečico, srbečico in pekoč občutek na koži. Ko izbiramo izdelke za nego kože se poskusimo izogniti že znanim iritantom: etanolu, umetnim dišavam in agresivnim čistilnim sredstvom (natrijev lavril sulfat),…

Z namenom zagotavljanja ustrezne nege občutljivi atopijski koži, je Gamarde razvil Atopic linijo s hipoalergenimi,100 % naravnimi in neodišvaljenimi formulami.

Za čiščenje obraza so razvili Atopic pomirjujoče čistilno mleko, ki pomirja rdečico in občutek razdraženosti, hkrati pa učinkovito odstrani sledi ličil in nečistoč.

Za vlaženje sta vam na voljo Atopic pomirjujoči fluid in Atopic pomirjujoča krema. Fluid je primeren za nego mastne kože, ki je nagnjena k atopijskemu dermatitisu, krema z bolj bogato teksturo pa zadosti potrebam suhe atopijske kože.

V akutnem stanju poslabšanja atopijskega dermatitisa pa vam pomaga Atopic pomirjujoča maska, ki nudi takojšnje vlaženje in pomiritev kože, hkrati pa v trenutku zmanjša njeno razdraženost ter koži vrne udobje in prožnost.

Želite prejeti KODO za popust?
Pridružite se skupnosti Gamarde Slovenija in ob potrditvi vašega ELEKTRONSKEGA NASLOVA prejmite KODO -10% popust ob prvem nakupu.

Ne zamudite priložnosti!
    POTRDI