Brezplačna poštnina za naročila nad 25€

Nega aknaste kože

Kaj so akne?

Akne so ena izmed najbolj razširjenih kožnih stanj, ki v večini prizadene najstnike, z njimi pa se spopada tudi velik odstotek odraslih. Gre za stanje, ki ne poslabša samo videza koža, ampak odločilno vpliva tudi na kvaliteto življenja.

Dejavniki za nastanek aken:

  • Genetika
  • Hormonska neravnovesja
  • Stres
  • Utrujenost
  • Življenjski slog (kajenje, nezdrava prehrana,…)
  • Zdravila
  • Zunanji dejavniki (sonce, veter, onesnažen zrak,…)

Ti dejavniki vodijo v zamašitev por, odebelitev povrhnjice, ogrcov, vnetja kože kar pa se na koži odraža kot akne in madeži.

Kako si lahko pomagamo s kozmetičnimi izdelki?

V ta namen je Gamarde razvil linijo izdelkov Sebo-control, ki so prilagojeni potrebam mastne kože, nagnjene k aknam. Linija vsebuje pomirjajočo Gamarde-Les-Bains termalno vodo in organska eterična olja z adstringentnimi in čistilnimi lastnostmi.

ČIŠČENJE
Glavni in prvi korak v negi aknaste kože je čiščenje. Vendar na splošno preveč intenzivno čiščenje, agresivni čistilci ter pilingi povzročajo nadaljnje draženje povrhnjice in blokiranje žlez lojnic, kar vodi v poškodbe in vnetja kožne bariere.
Zato naj bodo izdelki za čiščenje aknaste kože nežni z vsebnostjo protibakterijskih in protivnetnih aktivnih sestavin.
Pri Gamardu vam priporočamo Sebo-control čistilno peno za obraz ali Sebo-control čistilni losjon, ki nežno očistita povrhnjico in regulirata izločanje sebuma, hkrati pa ohranjata kožno ravnovesje.

Sebo-control čistilna pena
Sebo-control čistilni losjon

VLAŽENJE
Za vlaženje kože se priporočajo izdelki z lahkimi teksturami (fluidi ali geli), ki ne mastijo aknaste kože. Gamardov Sebo-control fluid je namenjen regulaciji izločanja sebuma, odpravljanju nepravilnosti in matiranju kože.

Sebo-control fluid za obraz

LOKALNA NEGA
Izdelki za lokalno odpravljanje nepravilnosti prodrejo globoko v kožo in odpravljajo že obstoječe akne, ciljajo na brazgotine in preprečijo nove izbruhe.
Pri Gamardu so v ta namen razvili roll-on, ki vsebuje eterična olja s čistilnim, adstringentnim in protivnetnim delovanjem. Roll on omogoča enostaven nanos, cilja in izsuši lokalne madeže ter akne.

Sebo-control roll on

DODATNA NEGA
Maske za obraz so odlična nadgradnja vaše rutine. Pri problematični koži se priporoča uporaba mask, ki so zasnovane posebej za potrebe mastne ter nečiste kože in so izdelane na osnovi gline. Tovrstne maske ožajo pore, preprečujejo razvoj bakterij, regulirajo nastajanje sebuma in delujejo proti nečistočam. Njihova uporaba se priporoča 1-krat do 2-krat na teden.
Gamardova Sebo-control maska za obraz na osnovi bele gline absorbira odvečen sebum, odpravi nečistoče, mehča in pomirja kožo, organsko eterično olje poprove mete pa še dodatno pripomore k čistilnemu učinku.

Sebo-control maska za obraz

a

Želite prejeti KODO za popust?
Pridružite se skupnosti Gamarde Slovenija in ob potrditvi vašega ELEKTRONSKEGA NASLOVA prejmite KODO -10% popust ob prvem nakupu.

Ne zamudite priložnosti!
    POTRDI